Over

Wie ben ik

Mijn naam is Diederik van Stempvoort. Ik ben docent economie op het CLV in Veenendaal. Voorheen werkte ik 5 jaar bij het Vechtstede College en mijn onderwijs carrière begon bij het Cals College in IJsselstein. De  10 jaar daarvoor heb ik  voornamelijk gewerkt in de financiële dienstverlening bij banken en verzekeraars.

Na mijn omscholing tot leraar Economie in het middelbaar onderwijs was er altijd al het plan om ook de master te gaan doen. Komend studiejaar (2023-2024) gaat het er van komen! Dan ga ik beginnen met de eerstegraads opleiding algemene economie.

Over I-Learn.nu

Uit frustratie over gebrek aan goed lesmateriaal voortgekomen heb ik deze site gebouwd voor leerlingen en docenten op het VMBO. Docenten kunnen hier makkelijk en snel lesmateriaal vinden en leerlingen kunnen via deze site werken aan het vak Economie op het VMBO. Inmiddels zijn er ook heel wat andere sites en kanalen die prima lesmateriaal bieden.

Wanneer je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je gratis tips en informatie. Als je contact op wil nemen met mij, kan dat via; info@i-learn.nu of bel; 06-371 95515

Via MyDay voor kun je direct naar lessen toe gaan, vooral voor 3TL en 4TL, daarmee ga je direct naar je complete les op 1 pagina.  Inmiddels geef ik ook veel op andere niveau’s les en dus zul je steeds meer niveau’s vinden op MyDay.

Een doel van deze site is om ondersteuning te bieden aan docenten. Een plek waar je relevant materiaal vindt, opdrachten, maar ook tools. Klik hier voor de tools

Lesmateriaal voor VMBO

Het VMBO is een niveau van onderwijs wat anders is dan HAVO of VWO. Dit is natuurlijk een beetje een open deur, maar toch 1 van de dingen die mij enorm opvielen toen ik docent werd. Elk niveau, maar ook elk leerjaar heeft zijn eigen karakter. Het VMBO kenmerkt zich volgens mij met een aantal zaken. Leerlingen hebben een grote behoefte aan context, aan structuur en duidelijkheid. Een VMBO leerling zal niet vanuit pure interesse op zoek gaan naar meer informatie naar economische thema’s maar wordt wel enorm geraakt door een persoonlijke ervaring met bijvoorbeeld een thema als sociale zekerheid. Een onderwijs leergesprek hierover is erg effectief. Wanneer bijvoorbeeld aan een dergelijk verhaal begripskennis wordt gekoppeld zal een leerling dit beter kunnen leren. De afgelopen jaren heb ik mij met name toegelegd op het maken van lesmateriaal zoals filmpjes, powerpoints, prezi’s. De komende jaren ga ik mijzelf toeleggen op het maken van contextrijke verhalen en krachtige vragen die je hierbij kunt stellen.

Youtube kanaal

Youtube kanaal van I-learn

Via de afspeellijsten die u hiernaast kunt zien verzamel ik filmpjes voor in de economie les.Per niveau en leerjaar kunt u bij elke paragraaf uit het economie boek Pincode een filmpje vinden. Deze filmpjes bieden context aan een begrip. Naar aanleiding van het filmpje kunt u een gesprek voeren in de klas of de leerling vragen laten beantwoorden.  In de toekomst zullen er filmpjes komen waarbij ik zelf uitleg geef over economische begrippen en thema’s. Flipping the classroom is een didactische invulling van onderwijs waar deze filmpjes ook voor gebruikt kunnen worden.

aat in de tekst onder het filEconomie Prezimpje.

Andere Apps

Naast mijn Youtube kanaal heb ik nog een aantal instrumenten die ik heel veel gebruik in mijn lessen. Dat zijn Kahoot en Prezi. Inmiddels heb ik voor elke paragraaf op de TL een Prezi waarbij lesdoelen, huiswerk, filmpjes etc. verwerkt zijn in de les. Eigenlijk is elke Prezi een volledige les.

Aan het einde van mijn les Kahoot logo6gebruik ik op dit moment vaak een Kahoot. Ik merk dat leerlingen het heel erg leuk vinden om met elkaar de strijd aan te gaan. In de toekomst is de Kahoot een uitstekend middel om de voorkennis te testen bij een geflipte les. Waarbij leerlingen thuis kennis tot zich nemen en in de les ofwel herhalen of verdiepende opdrachten doen.

De Cals Business School

Hier vind je informatie over de Cals Business School. De 3e editie is inmiddels afgelopen. Het was weer een fantastische rit samen!

Elk jaar werken we vanaf september tot februari aan de Cals Business School. Een bijzonder traject waarbij leerlingen een investering krijgen van school om een eigen onderneming op te zetten. Gedurende 12 weken krijgen ze inhoudelijke lessen en competentieworkshops.